Context, avís previ i “shtones”


Actualitzat fa 10 hores

AMB LES PROVÍNCIES de nou en acció competitiva durant el cap de setmana, el nostre Rugby Weekly Extra El trio de Murray Kinsella, Bernard Jackman i el presentador Gavan Casey han tornat al micròfon avui per al primer podcast de revisió del cap de setmana de la temporada 2022/23.

Només per a aquesta setmana, el pod de dilluns habitualment exclusiu per als membres està disponible de manera gratuïta, tant si sou membre com si no. El 42 — i es pot escoltar a tots els bons reproductors de podcast (aquest enllaç us portarà a l’episodi d’avui al vostre reproductor predeterminat).

Naturalment, Kinsella, Jackman i Casey van aixecar el capó en els respectius partits URC de les províncies, inclòs el paper protagonista de Stuart McCloskey en la primera interpro de la temporada entre Ulster i Connacht. A més, Murray i Bernard van donar els seus pensaments contrastats sobre els mèrits de la propera gira d’Emerging Ireland a Sud-àfrica, i qui de l’equip seleccionat és més probable que s’introdueixi en la selecció d’Andy Farrell per a la Copa del Món durant els propers 12 mesos.

Però per començar, el Rugby Weekly Extra la tripulació va aprofundir en la polèmica de la qual parla tot el món del rugbi des del partit de la Bledisloe Cup de dijous passat, quan l’àrbitre Mathieu Raynal va fer un ping a Austràlia a la seva pròpia línia de cinc metres per perdre el temps entre els minuts 79 i 80 mentre intentaven veure fora. avantatge de 37-34 sobre els veïns de Nova Zelanda.

La naturalesa controvertida de la decisió de Raynal es va accentuar amb la realitat que els All Blacks van anotar i guanyar el partit per 39-37 a partir de l’escombrat de pèrdues resultant, posant fi a les esperances d’Austràlia d’aconseguir el títol del campionat de rugbi.

La crida atrevida de l’oficial francès ha estat molt contestada després del partit, sobretot per part d’Austràlia, la unió de rugbi de la qual ha escrit a World Rugby una carta sobre “la naturalesa dominant de les regles i els oficials”.

Però a la càpsula d’avui, tant Jackman com Kinsella van explicar per què creien que Raynal estava dins dels seus drets d’atorgar la possessió a Nova Zelanda en aquestes circumstàncies, i Jackman va descriure la carta de Rugby Australia com a “tonteria”.

“Crec que tenia raó, per ser honest”, va dir Jackman. “Hem tingut la sort d’obtenir imatges addicionals, després del partit, de converses. Vam tenir una visió de l’hora exacta que havia pres Bernard Foley. Vam veure els seus companys recriminant-li: tots van sentir que havia anat massa lluny.

“Només a Raynal: de vegades dius que un àrbitre fa una gran trucada allà i després busca una ‘fora’; regalen a Austràlia una penalització o el que sigui per assegurar-se que el resultat acabi de la mateixa manera [as if they hadn’t made the original big call]. Però no ho va fer.

“I crec que tenia raó. Tots odiem perdre el temps. Entenc perfectament que, com a entrenador, li estàs dient a Bernard Foley que ho gestioni el millor que pugui, però sense arriscar-se a la sanció amb la qual va ser colpejat. Crec que és bo si ajuda a accelerar el joc”.

Kinsella va dir que “no es pot creure els gemecs i els gemecs”.

“Crec que Raynal va prendre la decisió correcta en aquell moment,” El 42 va afegir el periodista de rugbi. “I això és una cosa que no he vist al costat oposat d’aquest argument: el context. Com, la gent diu: “On és la coherència? De vegades tens 30 o 40 segons per llançar una pilota per tocar’, però això és literalment en un context molt diferent dins d’un joc. Els All Blacks volen una oportunitat i sé que fins i tot si el rellotge es posa vermell, [Australia] De totes maneres, haureu d’aconseguir l’alineació, però hi ha una bona part de temps, potencialment dues fases de joc.

“Una altra capa de context són les repetides advertències a Bernard Foley. Raynal diu: “Juguem”, “Juguem”, “Temps lliure”; va i li diu directament a la cara de Foley: “Ara hem de jugar”. Passen cinc segons més, diu: “Juga”, Foley es gira de nou cap als seus davanters que estan en un amuntegament i és evident que no perseguiran la pilota: és gairebé agonitzant veure-ho. [Lalakai] En Foketi i els altres esquenes li criden i encara, mira en Raynal una darrera vegada abans de començar a avançar.

L’altre context és que, a la primera part, Raynal ja els ha avís d’això quan hi havia dues targetes grogues per als Wallabies i els va penalitzar al 22′, i allà també atura el joc. [when Australia attempt to run time off the clock with a two-man disadvantage]. Pots sentir-lo dir: “Seguim jugant, continuem jugant” a James Slipper en aquell moment, i ell torna a posar el rellotge i diu: “Anem, posa’l en contacte”.

“Per tant, hi ha molt de context, així com el context que Mathieu Raynal t’està arbitrant! Ara s’han fet moltes anàlisis dels àrbitres, hi ha molta comprensió de qui són i com prenen decisions, i amb Raynal has de saber que és un àrbitre testarudo.

“I després del partit, el clip més interessant, vaig pensar, era aquell en què parlava amb Nic White.

“Ara, no em va agradar l’actitud de Raynal aquí ni la manera com posa el dit al pit de les blanques”, va afegir Kinsella sobre l’intercanvi de l’àrbitre després del partit amb el mig scrum dels Wallabies, “però Raynal diu, i ho tinc. aquí: “No és just que ho hagis fet al final, només has d’executar el temps. Si creus que no sóc capaç de donar una melé i una facturació, t’equivoques. I bang, el dit entra al seu pit. “Ara, ja ho saps”, diu.

“I mira, probablement aquesta no és una bona imatge. Però això és Raynal, probablement ho va veure com un repte per a ell com a persona, com un desafiament a la seva autoritat com a àrbitre, i ho va respondre donant aquesta decisió. Crec que els va advertir més que suficient, i sincerament no tinc gaire simpatia pels Wallabies”.

Que són ells
M’agrada molt?

Coneixements poc freqüents sobre els noms més importants de l’esport dels escriptors que els coneixen millor. Escoltar a Darrere de les línies podcast.

Fes-te membre

Tornant-ho a Jackman, el presentador Casey va plantejar que: “El que Raynal li diu a Nic White en aquest petit intercanvi després, on diu:” Si creus que no vaig ser capaç de donar-ho, ara ja ho saps “: això em suggereix. que va ser una decisió massa personal, una decisió força autoindulgent, en realitat, i que es tractava de demostrar un punt: ‘Oh, vols posar-me a prova? Bé, t’ho mostraré. I no és així com hauríeu d’arbitrar un partit, jo suggereixo?”

“Sí, mira, probablement va deixar entrar l’emoció [when speaking with White post-match]”, va respondre Jackman. “Hauria sabut amb aquell partit final, amb el gol de Nova Zelanda, que aquest seria un gran moment. I Nic White venia a atacar-lo, efectivament, també. Per tant, estic d’acord amb tu que el llenguatge que va utilitzar no era genial; crec que 24 hores més tard, podria haver-ho manejat una mica diferent. Però està enmig d’un camp on els australians estan furiosos, sap que ha fet la trucada i creu que ha fet la trucada correcta, i Nic White… Estic segur que hi ha una llarga relació de preguntes i desafiaments, etcètera. “, va riure l’antiga puta d’Irlanda.

Així que crec que Raynal probablement no ho va gestionar tan bé com ho va dir, però, al final del dia, crec que la decisió és tècnicament correcta. Espero que algú del World Rugby estigui preparant la trituradora per quan arribi aquesta carta, crec que és una tonteria.

“I Gav, només per entrar en el teu punt”, va afegir Kinsella, “la realitat és que durant 80 minuts, els jugadors estan constantment desafiant l’àrbitre d’aquesta manera. Com a: “No premiareu això”.

Ho veiem a cada avaria, hi ha mans a terra abans que arribin a la pilota; hi ha una mica de pèrdua de temps, hi ha il·legalitats de scrum, hi ha doblegar les lleis constantment durant 80 minuts. I tots aquests són reptes per als àrbitres, i en realitat ens queixem, com a partidaris o com a mitjans, tot el temps sobre: ​​”Per què els àrbitres no només fan un ping a això? És una alimentació torta al scrum, imagineu-vos si un àrbitre només tingués els shtones per fer-ho ping cada vegada.

“I sí, és una mica personal, però gairebé sembla que Raynal estigués apostant pels àrbitres, saps? “Ens has empès massa lluny”. Només en tenia prou i en aquell moment es va trencar.

“Aquest no va anar pel camí dels Wallabies: van empènyer la llei al límit, aquesta vegada ho van empènyer massa lluny, i l’àrbitre només va dir: ‘No, no tinc això'”.

La conversa completa i l’episodi complet del podcast estan disponibles ara allà on obtingueu els vostres podcasts. Per escoltar-lo cada setmana, així com altres podcasts exclusius per a membres amb Eoin Toolan els dimecres i podcasts posteriors al partit immediatament després de cada prova d’Irlanda, feu-vos un membre de El 42 a les membres.el42.és a dir.