El dòlar nord-americà avança mentre els mercats es preparen per a una forta pujada dels tipus de la Fed


Els bitllets d’un dòlar dels Estats Units es veuen davant del gràfic de valors mostrat en aquesta il·lustració feta el 8 de febrer de 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Il·lustració/Foto d’arxiu

Registra’t ara per accedir GRATUÏT i il·limitat a Reuters.com

  • Mercats en mode de consolidació abans de la decisió política de la Fed
  • La Fed finança el preu dels futurs amb un 21% de possibilitats d’augmentar els 100 punts bàsics
  • El iuan de la Xina arriba al nou mínim dels 26 mesos enfront del dòlar
  • El dòlar neozelandès cau al nivell més baix des del maig del 2020

LONDRES/NOVA YORK, 19 set (Reuters) – El dòlar va guanyar dilluns davant les principals monedes, cotitzant en rangs estrets abans d’una sèrie de reunions del banc central liderades aquesta setmana per la Reserva Federal, que és probable que produeixi una altra forta pujada dels tipus d’interès. .

El comerç va ser generalment moderat, amb els mercats de Londres i Tòquio tancats per dies festius.

Les borses mundials es van mantenir al marge i el dòlar va mantenir el seu to ferm, davant les expectatives que la Fed mantindria el seu camí agressiu d’enduriment per contenir una inflació incòmodement alta.

Registra’t ara per accedir GRATUÏT i il·limitat a Reuters.com

“En un alt nivell, el dólar verd s’està beneficiant d’una venda continuada de les accions globals”, va dir John Doyle, vicepresident de negociació i negociació de Monex USA a Washington.

“Amb la decisió de la Fed pendent, crec que el dòlar continuarà seguint les indicacions del sentiment general de risc. No creiem que la Fed pugi 100 punts bàsics aquesta setmana, però el potencial encara és real”, ha afegit.

Els futurs dels fons de la Fed tenen un preu del 79% de possibilitats d’una pujada de tipus de 75 punts bàsics aquesta setmana i una probabilitat del 21% d’un augment de 100 punts bàsics al final de la reunió de política de dos dies del banc central dels EUA, segons ha informat. Dades refinitives.

L’índex del dòlar, que mesura la moneda davant sis homòlegs, va pujar un 0,4% a 109,98, no gaire lluny del màxim dels 20 anys de 110,79 assolit el 7 de setembre.

El dòlar es manté fort mentre els mercats es preparen per a una altra pujada agressiva dels tipus de la Fed

Aquesta setmana també està plena de vacances que podrien reduir la liquiditat i donar lloc a moviments de preus més forts, amb Japó i Gran Bretanya apagats dilluns, Austràlia dijous i Japó de nou divendres, entre d’altres.

En altres monedes, l’euro va baixar un 0,3% respecte al dòlar a 0,9984 $, la libra esterlina va ser un 0,4% més feble a 1,1386 $ i a la vista dels mínims de divendres de 37 anys, mentre que els dòlars neozelandesos i australians van caure un 0,8% i un 0,5%, respectivament.

El dòlar neozelandès va caure al seu nivell més baix des del maig del 2020, de 0,5933 dòlars EUA, i es va situar l’últim en 0,5937 dòlars EUA.

El dòlar canadenc va caure al seu nivell més baix en gairebé dos anys a 1,3324 dòlars canadiens per dòlar nord-americà.

“La caiguda del petroli ha permès un modest repunt contra les monedes basades en matèries primeres com el dòlar canadenc”, va dir Doyle de Monex.

El dòlar va ser al voltant d’un 0,4% més ferm a 143,50 iens, situant-se per sota d’un fort nivell de resistència a 145, que s’ha vist reforçat per l’enduriment dels responsables polítics japonesos sobre la intervenció de la moneda.

S’espera que el Banc del Japó mantingui un estímul massiu a la seva reunió de dimecres i dijous, mantenint la seva política ultra fluixa. Però un punt d’inflexió en la política monetària japonesa pot arribar abans del que s’havia pensat, amb el banc central recentment abandonant la paraula “temporal” per la seva descripció d’una inflació elevada. Llegeix més

El iuan de la Xina va acabar dilluns en un nou mínim de 26 mesos i es va negociar per sota del nivell psicològicament crític de 7 per dòlar. En el comerç offshore, el iuan era 0,35 més feble.

Bitcoin, la criptomoneda més gran per valor de mercat, va caure a un mínim de tres mesos per sota dels 19.000 dòlars, ja que el malestar per l’augment dels tipus d’interès a nivell mundial va afectar els actius de risc. Llegir més Va ser l’última baixada del 0,9% a 19.241 dòlars.

Ether, la criptomoneda utilitzada a la cadena de blocs Ethereum, va repuntar des del mínim de dos mesos davant el dòlar i va pujar un 1,8% el dia a 1.358 dòlars.

Ethereum va passar per una important actualització de programari la setmana passada que altera la forma en què es creen els fitxes d’èter, reduint dràsticament el seu ús d’energia. Llegeix més

===================================================== ======

Preus d’oferta de moneda a les 10:34 (14:34 GMT)

Registra’t ara per accedir GRATUÏT i il·limitat a Reuters.com

Reportatge de Dhara Ranasinghe a Londres i Gertrude Chavez-Dreyfuss a Nova York; Reportatge addicional de Kevin Buckland a Tòquio; Muntatge de Bradley Perrett, Frank Jack Daniel i Paul Simao

Els nostres estàndards: Els principis de confiança de Thomson Reuters.