Frank Langella refuta l’al·legació de comportament inacceptable després de l’acomiadament de Netflix – Data límit


Nota de l’editor: El 13 d’abril, data límit va trencar la història això Frank Langella havia estat acomiadat com a protagonista de la sèrie limitada de Netflix The Fall of the House of Usher després d’una investigació sobre una suposada conducta inacceptable al plató, inclòs l’assetjament sexual cap a una actriu. Aleshores, vam contactar amb l’actor nominat a l’Oscar per fer comentaris. Aquí teniu la seva reacció a l’acomiadament, escrita com a columna convidada.

M’han cancel·lat. Tal qual.

En la bogeria creixent que impregna actualment la nostra indústria, no m’hauria pogut imaginar que les paraules danys col·laterals caurien sobre les meves espatlles. Han portat amb ells un pes que no esperava suportar en les darreres dècades de la meva carrera. I juntament amb això ha vingut una sensació imprevista de perill greu.

El 14 d’abril d’aquest any, Netflix em va acomiadar pel que van determinar que era un comportament inacceptable al plató. El meu primer instint va ser el culpable. Per atacar i buscar venjança. Vaig entrevistar gestors de crisi, advocats connectats durs, professionals simpàtics a 800 dòlars l’hora. També es va oferir assessorament gratuït:

“No facis de víctima”. “No demaneu. Aprofundiran en el teu passat”. “Firmar el NDA, agafar els diners i córrer”. “Fes els talk shows. Mostrar contrició; fingir humilitat. Digues que has après molt”.

Demana disculpes. Demana disculpes. Demana disculpes.

Estava interpretant el paper principal de Roderick Usher al clàssic d’Edgar Allan Poe La caiguda de la casa Usher, modernitzada com a sèrie de vuit capítols per a Netflix. És un paper gloriós i jo havia arribat a considerar-lo, molt probablement, com el meu últim hurrah. Estranyament profètic sota les circumstàncies actuals.

El 25 de març d’aquest any, estava fent una escena d’amor amb l’actriu interpretant la meva jove dona. Tots dos estàvem completament vestits. Estava asseguda en un sofà, ella estava davant meu. El director va cridar cut. “Em va tocar la cama”, va dir l’actriu. “Això no estava en el bloqueig”. Després es va girar i va sortir del plató, seguida del director i la coordinadora d’intimitat. Vaig intentar seguir-ho, però em van demanar que “li donés una mica d’espai”. Vaig esperar aproximadament una hora, i després em van dir que no tornaria al plató i vam estar embolicats.

Poc després, va començar una investigació. Aproximadament una setmana després, Recursos Humans va demanar parlar amb mi per telèfon. “Abans que comencés l’escena d’amor el 25 de març”, va dir l’interrogant, “el nostre coordinador d’intimitat va suggerir on tots dos hauríeu de posar les mans. Se’ns ha cridat l’atenció que vostè va dir: ‘Això és absurd!’” “Sí”, vaig dir, “Ho vaig fer. I encara ho penso”. Va ser una escena d’amor davant la càmera. Legislar la col·locació de les mans, al meu parer, és ridícul. Soscava l’instint i l’espontaneïtat. Cap al final de la nostra conversa, em va suggerir que no em poses en contacte amb la senyoreta, el coordinador d’intimitat ni cap altra persona de l’empresa. “No volem arriscar-nos a represàlies”, va dir. Quan vaig esmentar que certament no era la meva intenció… em va tallar educadament i va dir: “La intenció no és la nostra preocupació. Netflix només s’ocupa de l’impacte”.

Quan ets l’actor protagonista, cal, al meu entendre, que donis exemple mantenint l’ambient lleuger i amable. No obstant això, aquestes van ser algunes de les denúncies: 1. “Va dir una broma sense color. 2. “De vegades em deia bebè o mel”. 3. “Em donava una abraçada o em tocava l’espatlla”.

“No pots fer això, Frank”, va dir el nostre productor. “No pots fer broma. No pots complimentar. No pots tocar. És un nou ordre”.

El 13 d’abril, el següent article va aparèixer a TMZ: “Frank Langella ha estat acomiadat per Netflix per acariciar una jove actriu entre les preses i va sortir del plató”. Això és demostrablement fals. Això és una mentida total. L’actriu va ser esmentada pel seu nom. La mateixa jove que m’havia acusat de “tocar-se la cama” davant la càmera a l’escena amorosa. L’endemà, l’element es va corregir perquè deia: “Frank Langella no ha estat acomiadat, però està sota investigació”. En aquesta versió, el nom de l’actriu va ser esborrat.

Aquella tarda em van acomiadar. No em van donar una audiència amb Netflix. La meva sol·licitud per reunir-me amb l’actriu va ser denegada. Els directors i el productor van deixar de respondre els meus correus electrònics i trucades telefòniques. Al cap de 30 minuts del meu acomiadament, es va enviar una carta al repartiment i al personal i immediatament es va enviar un comunicat de premsa complet. Els meus representants i jo no vam tenir oportunitat de comentar o col·laborar en la narració.

No puc parlar de les intencions del meu acusador o de Netflix, però l’impacte sobre mi ha estat incalculable. Vaig perdre una part emocionant, l’oportunitat d’obtenir guanys futurs i potser m’enfronto a un període d’atur. Netflix em va acomiadar després de tres mesos de treball amb només tres setmanes per rodar, i encara no he estat totalment remunerat pels meus serveis. El més important és que la meva reputació s’ha embrutat.

Aquestes indignitats són, al meu entendre, la veritable definició de comportament inacceptable.

Cancel·lar la cultura és l’antítesi de la democràcia. Inhibeix la conversa i el debat. Limita la nostra capacitat d’escoltar, mediar i intercanviar opinions oposades. El més tràgic és que aniquila el judici moral.

No és just. Això no és només. Això no és americà.

Frank Langella

5 de maig de 2022