Roger Federer: declaració completa mentre la llegenda anuncia la seva retirada després de la Laver Cup 2022: “Aventura increïble”


Roger Federer ha anunciat que es retirarà del tennis després de la Laver Cup 2022 en un comunicat publicat a les xarxes socials.

La superestrella suïssa ha d’acabar amb un notable 20 títols de Grand Slam individuals al seu nom de la seva il·lustre carrera, i farà un comiat emotiu a la Laver Cup de Londres la setmana vinent.

En una llarga declaració, Federer va retre homenatge a tots els que l’han ajudat durant la seva carrera i va reflexionar sobre l’increïble viatge que ha fet en aquest esport.

Tennis

“Federer estava encantat”: Wade ret homenatge a la “inspiradora” Queen

FA 13 HORES

“Al meu tennis, família i més enllà. De tots els regals que m’ha donat el tennis al llarg dels anys, el més gran, sens dubte, ha estat la gent que he conegut al llarg del camí.

“Els meus amics, els meus competidors i sobretot els aficionats que donen vida a l’esport. Avui vull compartir algunes notícies amb tots vosaltres.

“Com molts de vosaltres sabeu, els últims tres anys m’han presentat reptes en forma de lesions i cirurgies. He treballat molt per tornar a la plena forma competitiva. Però també conec les capacitats i els límits del meu cos, i el seu missatge per darrerament ho tinc clar. Tinc 41 anys, he jugat més de 1500 partits en 24 anys, el tennis m’ha tractat amb més generositat del que mai hauria somiat, i ara he de reconèixer quan és el moment d’acabar la meva carrera competitiva. .

Prepareu-vos per sorprendre: els 10 millors tirs de Federer a l’Open d’Austràlia i Roland Garros

“La Laver Cup la setmana vinent a Londres serà el meu últim esdeveniment ATP. Jugaré més a tennis en el futur, és clar, però no als Grand Slams ni a la gira.

“Aquesta és una decisió agredolça perquè trobaré a faltar tot el que m’ha donat la gira, però al mateix temps, hi ha molt per celebrar. Em considero una de les persones més afortunades del món, em van donar un talent especial per jugar. tennis, i ho vaig fer a un nivell que mai m’havia imaginat durant molt més temps del que mai pensava possible.

“M’agradaria agrair especialment a la meva increïble dona Mirka, que ha viscut cada minut amb mi. M’ha escalfat abans de la final, ha vist innombrables partits, fins i tot mentre estava més de vuit mesos d’embaràs, i ha suportat el meu costat tonto a la carretera amb el meu equip durant més de 20 anys. També vull donar les gràcies als meus quatre meravellosos fills per donar-me suport, sempre amb ganes d’explorar nous llocs i crear records meravellosos al llarg del camí. Veure la meva família animant-me des de la grada és un sentiment que estimaré. per sempre.

“També m’agradaria donar les gràcies i reconèixer als meus estimats pares, la meva estimada germana, sense els quals res seria possible. Moltes gràcies a tots els meus antics entrenadors que sempre em guien en la direcció correcta. Heu estat meravellosos. I a Suïssa. tennis que va creure en mi com a jugador jove i em va donar un inici ideal.

El meu viatge de Grand Slam amb Roger Federer: lluitant contra Rafa i moments “ultraespecials”.

“Vull agrair i reconèixer el meu increïble equip, Ivan, Danny, Roland i, en particular, Seve i Pierre, que m’han donat els millors consells i sempre han estat al meu costat. També Tony, per gestionar creativament el meu negoci durant més de 17 anys. Tots sou increïbles, i he estimat cada minut amb vosaltres. Vull donar les gràcies als meus patrocinadors lleials, que són realment com a socis per a mi, i als equips i tornejos que treballen dur a l’ATP Tour que van donar la benvinguda constant a tots els ens amb amabilitat i hospitalitat.

“També m’agradaria donar les gràcies als meus competidors a la pista, vaig tenir la sort de jugar tants partits èpics que mai oblidaré. Vam lluitar amb passió i intensitat, i sempre vaig fer tot el possible per respectar la història del joc. Estic molt agraït, ens vam empènyer i junts vam portar el tennis a nous nivells.

“Sobretot, he d’agrair especialment als meus increïbles aficionats, mai sabràs quanta força i creença m’has donat la sensació inspiradora d’entrar a estadis i arenes plenes ha estat una de les grans emocions de la meva vida. Sense vosaltres, aquests èxits s’haurien sentit sols, en lloc d’omplir-se d’alegria i energia.

“Els últims 24 anys de gira havien estat una aventura increïble. Tot i que de vegades sembla que ha passat en 24 hores, també ha estat tan profund i màgic que sembla com si ja hagués viscut tota una vida. he tingut la immensa fortuna de jugar davant teu en més de 40 països diferents. He rigut i plorat, he sentit alegria i dolor. I sobretot, m’he sentit increïblement viu. Durant els meus viatges, he conegut moltes persones meravelloses que seguiran sent amics per a tota la vida, que constantment es van dedicar temps a les seves apretades agendas per venir a veure’m jugar i animar-me arreu del món. Gràcies.

“Quan va començar el meu amor pel tennis, jo era un nen de pilota a la meva ciutat natal de Basilea. Mirava els jugadors amb una sensació de meravella. Eren com uns gegants per a mi i vaig començar a somiar. Els meus somnis em van portar a treballar més dur. . I vaig començar a creure en mi mateix. Alguns èxits em van donar confiança i vaig anar en camí cap al viatge més sorprenent que m’ha portat fins al dia d’avui. Així que vull donar-vos les gràcies a tots des del fons del meu cor, a tots els que m’envolten. món que ha ajudat a fer realitat els somnis d’un nen de pilota suís. Finalment, al tennis, t’estimo i no et deixaré mai”.

Nadal i Federer parlen d’infància, salut i rehabilitació en un divertit xat d’Instagram

Transmet la Laver Cup 2022 exclusivament en directe descobriment+ i eurosport.co.uk

Fent Copa

Federer ens va recordar sovint que cap jugador sol ser més gran que el tennis

Ahir A LES 15:33

Fent Copa

Berrettini, Paul nomenat com a suplents per a Laver Cup

Ahir A LES 11:38